UVJETI KORIŠTENJA

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka idealivery, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke za Internet trgovinu. Idealivery ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

Sigurnost

Idealivery se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba. Idealivery ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava internet trgovine ili propusta djelatnika Idealivery. Idealivery ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, u manjem broju slučajeva moguća su odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Idealivery se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja. Idealivery ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.

Uvjeti prodaje

Kupovina preko Internet-a dopuštena je osobama koje su punoljetne i potpuno poslovno sposobne (u daljnjem tekstu ‘Korisnici’). Korisnicima je prilikom kupovine proizvoda omogućen način plaćanja pouzećem ili po ponudi.

Ostali uvjeti

Idealivery ne snosi odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati Korisniku i trećima:

uslijed neautoriziranog korištenja podataka kod kupovine ili štetu povezanu sa takvim korištenjem,

u vezi s upotrebom ili zlouporabom korištenja usluge kupovine preko interneta, ako predmetna šteta nije nastala krivnjom Idealivery.

Idealivery ne snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja webshop usluge.

Autorska prava

Na ovoj web stranici je također važno obratiti pažnju na napomene vezane uz pravo vlasništva i autorska prava regulirana Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Svi materijali (tekstovi, fotografije, crteži, slike, video i audio materijali), zaštićeni žigovi i logotipovi, te svi drugi sadržaji na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima intelektualnog vlasništva, prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07). Korisnicima ove web stranice nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja ovih stranica bez pismenog dopuštenja tvrtke Idealivery.

Korištenje kolačića (cookies) na web stranici

Kolačići (cookies) su podaci poslani sa web stranice i spremljeni na korisnikov internet preglednik, u toku pregledavanja web stranice. Svakim korištenjem web stranice, preglednik šalje kolačiće natrag na server, kako bi informirao web stranicu o prethodnim aktivnostima korisnika.

Kolačići su dizajnirani kao pouzdani mehanizmi za pamćenje informacija (kao što su npr. proizvodi košarice), ili da bilježe druge korisnikove aktivnosti (klikanje na određene linkove, logiranje, posjećene stranice i sl..)

Iako kolačići ne mogu nositi viruse i nemogu instalirati tzv. malware na korisnikovo računalo, kolačići namijenjeni praćenju i bilježenju povijesti surfanja korisnika su sve češći predmet rasprave o zaštiti privatnosti na internetu.

Na web stranici webizrada.org mogu biti zastupljeni sljedeći kolačići:

1. Striktno neophodni kolačići – tehnički ključni za ispravno funkcioniranje web stranice, kao što su npr. kolačići koji omogućavaju sigurno i pouzdano logiranje na korisnička sučelja (među striktno neophodnim kolačićima jesu različiti formulari, tipke za dijeljenje sadržaja, Google Analytics, Google Maps i sl.)

2. Kolačići koji nadgledaju performanse – nadgledaju i ocjenjuju korištenje web stranice, npr. bilježe posjete kako bi ocijenili koliko je stranica korištena i koji su njeni dijelovi najpopularniji.

3. Funkcionalni kolačići – omogućavaju dodatne funkcionalnosti, kako bi poboljšali korisničko iskustvo. Npr. pohranjivanje postavki za buduće posjete, kako bi korisnik bio pošteđeni istih radnji.

4. Ciljani kolačići – koriste identifikacijski broj za nadziranje osobnih afiniteta u svrhe personaliziranje i sakupljanja budućih informacija. Npr., prezentiranje oglasa i promocija proizvoda sličnih onima koji su prethodno pregledani ili kupljeni.

Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih uvjeta rješavati će se pred nadležnim sudom u Zagrebu.